VSR Bolsward: Focus op theorie

Gisteravond stond de derde en op één na laatste cursusavond van de verenigingsscheidsrechter cursus op het programma. In de kantine van SC Bolsward waren de vele cursisten weer aanwezig.

Zoals beloofd, werd als eerst de wedstrijd van de vorige cursusavond besproken. Bij vele cursisten was de wedstrijd alweer wat weggezakt. Er werd tijdens een discussie besproken wat de cursisten goed deden en wat ze misschien op een andere manier beter hadden kunnen oplossen. Daarna, werden de opvallende dingen uit de andere wedstrijden besproken.

Onder leiding van Tommy Postma werd de warming-up besproken. Wat doe je zoal tijdens de warming-up? Waar doe je de warming-up? Etc. Tommy nam de groep mee op sleeptouw tijdens een ronde over het veld.

Na het gedeelte in de buitenlucht, werden door Dion van der Kerk en Jesper IJkema de (scheidsrechter) gebaren uitgelegd. De cursisten mochten de gebaren eerst voordoen, waarna een discussie volgde over het juiste gebaar. Tijdens dit soort discussies komen altijd opvallende ervaringen naar boven.

Tenslotte, werden door docent Erwin Draaijer een aantal spelregels uitgelegd. Daarna was de avond afgelopen, de meeste cursisten keerden huiswaarts en de begeleiders (+ docent) gingen naar het wel bekende etablissement.