Tweede avond van VSR cursus ’19/’20 in Bolsward

Gisteravond vond alweer de tweede avond plaats van de verenigingsscheidsrechter cursus in Bolsward. Het programma van de avond bestond uit een praktijk en theorie deel. 

Rond 19:30 begon het eerste trio met het leiden van de wedstrijd tussen CVVO JO17-1 en SC Joure JO17-2. Elk trio had de leiding over 20 minuten van de wedstrijd. In de wedstrijd waren vele leermomenten te zien, die langs de lijn werden besproken met de vele begeleiders. Gelukkig bleef het tijdens de wedstrijd vrijwel droog, maar zodra het theorie deel begon, viel het met bakken uit de hemel.

In het theorie deel van deze cursusavond werd voornamelijk aandacht besteed aan positie kiezen. Onder leiding van Tommy Postma werden verschillende wedstrijd situaties besproken. Het was al snel 22:30 en daarom was er helaas geen tijd meer om de overige programmaonderdelen te bespreken. Deze komen in de volgende cursusavond aanbod.

Onze dank gaat uit naar SC Bolsward die hun kantine weer tot onze beschikking had gesteld en naar beide teams voor hun deelname aan de wedstrijd. De volgende avond staat op de planning voor maandag 25 november!