Quarantaine tips

De situatie waarin we momenteel zitten is natuurlijk verschrikkelijk voor iedereen. Met zijn allen doen we er alles aan om het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames terug te dringen, zodat we op termijn weer terug kunnen naar enigszins het normale leven. De voetbalvelden zijn nu al een tijdje gesloten en er hebben al even geen activiteiten van onze vereniging plaatsgevonden. Om deze quarantaine periode goed door te komen, hebben wij een aantal tips voor alle scheidsrechters.

  1. Ga sporten!

Het voetbalseizoen voor de amateurs (op een aantal uitzonderingen na) is helaas afgelopen. Dit betekent ook voor ons als scheidsrechters einde seizoen. Maar uiteraard is er niks mis mee met fit blijven. Had je een bepaald doel? Dan is het nu de tijd om hier volledig mee aan de slag te gaan. Je kunt natuurlijk ook gaan hardlopen of de racefiets pakken om een flink stuk te gaan rijden. Zorg er uiteraard voor dat de veiligheid en gezondheid niet in het geding komt. Leden van de sv NWF hebben onlangs een mail gekregen met tips, deze mail vind je hier.

2. Kijk een documentaire!

Het advies is natuurlijk om zo veel mogelijk thuis te blijven. Avonden lang Netflixen is natuurlijk een ideale bezigheid, maar wat is er nou leuker dan een serie/documentaire te kijken die te maken heeft met onze passie! Op YouTube zijn verschillende documentaires te vinden die met het vak van scheidsrechter te maken hebben. De documentaire “Kill the referee” volgt de scheidsrechters op het EK van 2008. Een ander documentaire heeft een meer Nederlands tintje, deze documentaire gaat over Björn Kuipers. Hierbij wordt hij gevolgd bij de TOTO KNVB Bekerfinale, bekijk deze documentaire hier.

3. Leer de nieuwe spelregels!

Sinds enkele dagen zijn de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2020/2021 bekend. De IFAB heeft gelukkig het aantal wijzigingen beperkt gehouden voor het seizoen 2020/2021. Je leest de spelregelwijzigingen (Engelse versie) door te klikken op downloaden.

Wij gaan vanaf dit seizoen de spelregelboeken (Nederlandse versie) ook in gedrukte versie aanbieden. Deze zullen voor iedereen beschikbaar zijn en te bestellen via onze (toekomstige) webshop. De spelregelboekjes zullen voor een lage prijs beschikbaar zijn. Zodra wij deze op voorraad hebben, zullen wij een bericht plaatsen op onze website.

4. Kijk een classic match!

Zowel de UEFA als de FIFA bieden via hun online kanalen classic matches aan. Al meerdere keren is het Nederlands Elftal uitgezonden. Morgen 18:00 wordt op het YouTube kanaal van de FIFA, de 2014 FIFA World Cup wedstrijd tussen Nederland en Mexico uitgezonden.

Wedstrijden FIFA: klik hier | Nederland – Mexico: klik hier

Wedstrijden UEFA TV: klik hier

5. Lees een boek!

Tegenwoordig zijn er vele boeken te vinden die gaan over het vak arbitrage. Zo hebben Bas Nijhuis, Björn Kuipers, Kevin Blom en Howard Webb al een eigen boek. Elk boek is weer anders en laat compleet andere kanten zien van de arbitrage.

Boek Bas Nijhuis: klik hier

Boek Björn Kuipers: klik hier

Boek Kevin Blom: klik hier

Boek Howard Webb: klik hier

Wij hopen dat je met deze tips deze periode goed doorkomt! Veel plezier!