Informatie coronavirus

Het aantal coronavirus (COVID-19) besmettingen groeit in Nederland. Vandaag zijn ook de eerste gevallen in Friesland bekendgemaakt. Wij als bestuur van de sv NWF volgen de ontwikkelingen op de voet. Wij volgen hierin de adviezen die komen vanuit het RIVM. Dit betekent dat op dit moment alle activiteiten van onze vereniging en de wedstrijden gewoon doorgaan. Mochten er binnenkort nieuwe ontwikkelingen volgen, dan zullen we je opnieuw informeren. Hieronder volgen enkele adviezen/voorzorgsmaatregelen.

Geen handen schudden

Gisteravond heeft de overheid het advies gegeven om geen handen meer te schudden. Dit is misschien wat onpersoonlijk of kan onvriendelijk overkomen. Maar er zijn gelukkig genoeg creatieve manieren om elkaar wel te begroeten.

Wat kan ik doen om verspreiding te voorkomen?

Er zijn een aantal maatregelen die verspreiding van het coronavirus voorkomen. We geven je graag de volgende adviezen mee:

– Was je handen regelmatig (klik hier voor info RIVM).
– Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes.
– Geen handen schudden.

Heb je koorts (meer dan 38⁰ Celcius) en luchtwegklachten (zoals hoesten of kortademigheid) en heb je contact gehad met een patiënt met het coronavirus of ben je de afgelopen 14 dagen in een van de volgende gebieden geweest:

  • China (inclusief: Macau en Hongkong)
  • Iran
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • De Noord-Italiaanse provincies: Lombardije, Veneto, Emiglia Romagna, Piëmonte, Aosta-vallei, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië en Ligurië

Neem dan telefonisch contact op met je huisarts.

Ben je in een van deze gebieden geweest en heb je alleen verkoudheidsklachten of verhoging, blijf dan thuis en zorg dat je zo min mogelijk contact met anderen hebt. Dit kunnen namelijk de eerste klachten zijn van COVID-19, maar het kan ook een verkoudheid zijn. Het is niet nodig om de huisarts te bellen. Worden de klachten erger en krijg je koorts en luchtwegklachten (hoesten en benauwd), bel dan de huisarts.

 

Nederland - Spanje

Tot nu toe gaan alle voorbereidingen voor “sv NWF naar Nederland – Spanje” gewoon door. Wij gaan er als sv NWF vanuit dat deze activiteit doorgaat. Mocht de KNVB berichten over het niet doorgaan van deze wedstrijd, dan zullen we alle mensen die zich hebben aangemeld z.s.m. berichten.

 

Vragen?

Kijk voor meer informatie over het coronavirus (COVID-19) op de website van het RIVM of de website van de rijksoverheid. Het RIVM heeft ook een telefoonnummer beschikbaar gemaakt, dit nummer is dagelijks bereikbaar tussen 8:00 en 20:00. Dit telefoonnummer is: 0800-1351.